loading

دکتر سید مصطفی حسینی

جراح و متخصص بیماری های کلیه و مجاری ادرار

ناباروری، ناتوانی و سنگ شکنی

ارولوژی بزرگسالان و کودکان

مشكلات اورولوژی کودکان

    بيماريهاى اورولوژی اطفال، طیف وسیعی از اختلالات است که دستگاه تناسلی و سيستم ادراری را آزرده ميكند. اغلب اینها مادرزادی هستند (در هنگام تولد) و قبل از تولد یا در دوره شيرخوارگى تشخیص داده می شوند؛ در بسیاری از موارد، در اوایل زندگی بروز كرده و درمان می شوند، در بقيه موارد در دوران کودکی كشف ميگردند.
  1. عفونت ادراری
  2. معمولترین اشكالى که توسط اورولوژیست های اطفال دیده می شود عفونت ادراری است که در دختران بیشتر از پسران اتفاق می افتد. عفونت ادرارى در 2-1 درصد از کودکان ديده شده و با خون در ادرار، بوی غیر معمول ادرار یا تغییر الگوهای ادراری مشخص ميشوند. سایر مشكلات عبارتند از:
  3. بی اختیاری ادرار
  4. بی اختیاری ادرار: از دست دادن کنترل مثانه است. در کودکان زیر 3 سال، کنترل کامل مثانه وجود ندارد. با افزایش سن، کودکان قادر به کنترل مثانه خود می شوند. اگر با افزايش سن بى اختيارى ادامه يابد كودك مبتلا به eneuresis است انواع شبانه، روزانه، اوليه و ثانويه دارد.
  5. هیدروسل
  6. هیدروسل: اجتماع مایع در اسکروتوم و بین لایه هاى آن است. ممکن است مرتبط با شكم از طريق زايده صفاقى يا غير مرتبط با آن باشد. هيدروسل ممکن است خود به خود جذب شود، اما اگر پس از 12 ماه باقى بوده یا افزایش حجم پيدا كند نياز به جراحى دارد.
  7. هيدرونفروز
  8. هيدرونفروز: اين حالت در اثر انسداد دستگاه ادرارى حادث شده و لوله وصل كننده كليه به مثانه در ابتدا يا انتها مسدود و كليه متورم ميگردد در %1 حاملگيها در دوران جنينى پيش آمده و گاها سبب از بين رفتن كليه ميشود.
  9. عدم نزول بيضه ها
  10. عدم نزول بيضه ها: معمولترين اختلال مادرزادى سيستم ادرارى تناسلى در نوزادان پسر است بيضه ها اعضاى كوچك و گردى هستند كه در داخل كيسه بيضه قرار دارند به طور معمول بيضه ها در داخل شكم تشكيل شده و بداخل كيسه بيضه قبل از تولد مهاجرت ميكنند اگر اين اتفاق قبل از سن يك سالگى نيفتد در اولين فرصت جهت جلوگيرى از تخريب و نابارورى بعدى، بيضه ها بايد به مكان مناسب منتقل و تثبيت شوند.
  11. هیپوسپادیاس
  12. هیپوسپادیاس: این وضعیت تنها در نوزادان پسر رخ ميدهد. در این ناهنجارى نوك مجرای ادرار (جایی که ادرار از بدن خارج می شود) در قسمت پایین آلت تناسلی جاى دارد، به جای آنكه در نوک آن قرار گيرد. یکی از شایع ترین ناهنجاری های اورولوژی است. پسران متولد شده با هیپوسپادیاز ممکن است دارای آلت تناسلی خميده یا بیضه های نزول نكرده باشند.
  13. :(VUR) vesico-ureteral ریفلاکس
  14. :(VUR) vesico-ureteral ریفلاکس این وضعیت به جریان غیر طبيعى و معكوس ادرار از مثانه به دستگاه ادراری فوقانی اشاره دارد. ادرار که توسط کلیه تولید می شود، به طور معمول در مثانه ذخیره می شود و از طریق یک لوله متصل به قاعده مثانه از بدن خارج می شود. با ریفللاكس، ادرار به يك يا هر دو حالب يا كليه منتقل می شود. VUR اغلب در نوزادی و ابتداى كودكى اتفاق می افتد، اما سنين بالاتر و بزرگسالان نیز می توانند آن را داشته باشند.
  15. دريچه مجراى خلفى (PUV)
  16. دريچه مجراى خلفى(PUV): این بیماری مادرزادی ناشی از ایجاد غشای اضافی در مجراى خلفى است. فقط در نوزادان پسر اتفاق می افتد و منجر به انسداد در مجراى ادرارى، ضخامت دیواره عضلانی مثانه، برگشت ادرارى و آسيب كليه ها می شود.

drhoseini.net/pediatric_urology.html دکتر سید مصطفی حسینی -مشكلات اورولوژی کودکان drhoseini.net/pediatric_urology.html دکتر سید مصطفی حسینی -مشكلات اورولوژی کودکان